Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Újabb TOP10-es listán a Fesztiválzenekar

Nemcsak 2014 tíz legfigyelemreméltóbb, de a világ tíz legviccesebb komolyzenei eseménye közé is beválasztották a Budapesti Fesztiválzenekar egy-egy előadását.

0 Tovább

Fischer Iván meghódította a milánói Scalát

A Budapesti Fesztiválzenekar Brahms III. és IV. szimfóniájával, illetve egy osztrák-magyar műsorral utazta körbe Európa legizgalmasabb nyárvégi fesztiváljait.

0 Tovább

A Király utcában épül a berlini fal

Msztyiszlav Rosztropovics, a csellókirály

A Budapesti Fesztiválzenekar falat épít, hogy aztán lebonthassa. A történelmi gesztussal a csellistakirályra, Rosztropovicsra is emlékezik.

0 Tovább

Odapörkölt a harsona fanfárja

Dmitrij Kitajenko / fotó: Gert Mothes

Ha csak a koncertet keretező Rimszkij-Korszakov Orosz húsvét nyitánya (Op. 36) és Strauss A rózsalovag szvitje hangzott volna el, a BFZ akkor is megtöltötte volna a Müpa széksorait. Ha van két mű, amiért nem biztos, hogy hétfő este magára hagynék egy jó svéd krimit a füles fotelben, akkor az speciel pont ez a kettő. Bármilyen perfekt és bámulatosan homogén a BFZ előadása, A rózsalovag szvit és az Orosz húsvét nyitány nélkül valahogy elvergődik az ember egy életen át. Sosztakovics és Prokofjev nélkül viszont ez lényegesen nehezebb feladat. Dmitrij Kitajenko vezényelte a Budapesti Fesztiválzenekart.

0 Tovább

Opera vagy BFZ? Melyikre szavaz?

Tegnap mutatták be a Magyar Állami Operaház második image filmjét. Az elsőről tavaly írtunk vitriolos kritikát. Most kritika helyett inkább alternatívát kínálunk. Nézze meg a Budapesti Fesztiválzenekar spotját is, és szavazzon.

0 Tovább

A BFZ házhoz viszi a zenét

Március utolsó vasárnapján a Fesztiválzenekartól lesz hangos Pécs városa: napközben zenetanítás a középiskolában és utcai kamarakoncertek városszerte, délután gyermekopera gyerek énekesekkel gyerekeknek a Palatinus Hotel Bartók termében, este Haydn-Mozart Plusz hangverseny a Kodály központban. A BFZ házhoz viszi a zenét.

0 Tovább

Kínában turnézik a Budapesti Fesztiválzenekar

A hangversenysorozat Hongkongban kezdődik, ahol a zenekar két alkalommal is koncertezik a város büszkeségének számító kulturális központ több mint kétezer ember befogadására alkalmas koncerttermében.

0 Tovább

Hiányzott az ujjongás a Magnificatból

Fotó: Posztós János / MÜPA

Nehéz helyzetben voltam a Bach-maratonon, miután kiszédelegtem a Várjon, Baráti, Perényi koncertről. A zsigerekig ható előadás után egyetlen porcikám sem kívánt újabb zenét, szerettem volna elvonulni, és dédelgetni azt az élményt még sokáig. De rohanni kellett a d-moll kettősversenyre (BWV 1043) meg a Magnificatra (BWV 243). Azért azt se bántam meg.

0 Tovább

Így látják Bachot a mai gimnazisták

Kakaókoncertek, gyermekoperák, Midnight Music. Fischer Ivánnak és idén 30 éves csapatának, a Budapesti Fesztiválzenekarnak szinte minden évben eszébe jut valami ütős projekt, ami aztán látványosan megmozgatja a fiatalokat. Ilyen volt a most második alkalommal meghirdetett Lásd, amit hallasz filmpályázat. Ott voltunk a díjkiosztón.

0 Tovább

figaro

blogavatar

„A zene nem szentimentális szellemidézés, hanem aktív társadalom- és civilizációkritika.” Patricia Kopatchinskaja

Utolsó kommentek