A hangversenysorozat Hongkongban kezdődik, ahol a zenekar két alkalommal is koncertezik a város büszkeségének számító kulturális központ több mint kétezer ember befogadására alkalmas koncerttermében.

Ezután Peking, a Nemzeti Előadóművészeti Központ, majd a tekintélyes sanghaji Grand Theatre következik, végül a turné két tajvani hangversennyel zárul a tajpeji Nemzeti Hangversenyteremben - olvasható a BFZ hétfői közleményében.

Az előadott művek között szerepel Mozart 40. (g-moll) szimfóniája, Bruckner 9. (d-moll) szimfóniája, Borogyin Polovec táncok című műve, Alexander Glazunov a-moll hegedűversenye, Beethoven 7. (A-dúr) szimfóniája és Schubert 8. (h-moll, Befejezetlen) szimfóniája. Több koncerten is közreműködik Renaud Capucon francia hegedűművész - derül ki a részletes programból (www.bfz.hu).

A Fischer Iván vezette zenekar Sanghajban árvaházban, középiskolában, gyermekkorházban és öregek otthonában is zenél majd. Hongkongban a BFZ egyik művésze, Bazsinka József tart mesterkurzust, a zenekar igazgatója, Stefan Englert pedig Pekingben tart előadást kulturális menedzsereknek.

MTI