Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Zenés kóstolót ad a Fesztiválzenekar

Június 7-én vasárnap különleges eseményen várja a Millenáris Parkba a zenebarát családokat a New York Times által a világ legjobb zenekarának nevezett Budapesti Fesztiválzenekar. A szervezők a család minden tagjának izgalmas programokat kínálnak: lesz Hangszerkóstoló, Kakaókoncert, Aki igent mond címmel ifjúsági opera, de zenehallgató sarok és film-workshop is szerepel a kínálatban.

0 Tovább

New Yorkban imádják Fischer Ivánt

(A kép illusztráció, egy másik előadásból van)

New Yorkban, Washingtonban, West Palm Beachen és San Franciscóban is teltházas koncerttermeket és állva tomboló közönséget hagyott maga után a Budapesti Fesztiválzenekar amerikai turnéja során, ahol kevesebb mint két hét alatt összesen hét hangversenyt adott.

7 Tovább

A BFZ lépcsőzik

A Budapesti Fesztiválzenekar lépcsőzenéje nyitja idén is a Múzeumok Éjszakája programsorozatot. Fischer Iván és zenekara június 21-én, szombaton 18 órakor játszik a Hősök terén, a Szépművészeti Múzeum lépcsőjén.

0 Tovább

A BFZ összeköt, gyógyít és falakat bont

A mádi zsinagóga

Napokon belül lezárulnak a Budapesti Fesztiválzenekar közösségi projektjei, melyek során a zenészek ajándékba visznek muzsikát idősotthonokba, templomokba és vidéki zsinagógákba. A cél teljesült: a zenét azok is élvezhették, akik csak ritkán, vagy soha nem jutnak el a koncerttermekbe.

0 Tovább

A New York-i vámosok elkobozták a Fesztiválzenekar vonóit

Az európai klasszikus zenei magazinok az elmúlt hetekben többször adtak hírt arról, hogy neves zenészeknek meggyűlt a bajuk az Egyesült Államok vámhatóságával. Nemrégiben többek között a Müncheni Filharmonikusok hegedűseitől és a Pro Arte Quartett zenészeitől kobozták el vonóikat, mondván, hogy nem tudják igazolni, honnan származik az elefántcsont vagy a teknőspáncél, amelyből a vonó kápája készült.

4 Tovább

A Budapesti Fesztiválzenekar messzire repít, mint egy Ferrari

Óriási siker Fischer Iván és a Budapesti Fesztiválzenekar ázsiai turnéja. A Hongkongtól Pekingen és Sanghajon át Tajpejig tartó koncertkörúton zsúfolásig telt, többezres koncerttermek fogadják a BFZ-t, a kínai hallgatóság szűnni nem akaró tapsviharral köszöni meg az előadásokat. "Egy Ferrari - mondta a zenekarról egy pekingi napilap kritikusa. - Maga a luxus, csendes, halk, gyors és messzire repít."

0 Tovább

Pinchas Zukerman Mozartból is giccset csinált

Pinchas Zukerman Vivaldi, Bruch, Mozart, Mendelssohn zenéjével a tenyeréből eteti a Zeneakadémia közönségét. A koncert hakni karaktere már a program összeállításából kiolvasható, csupa sláger. A nagy név egymás után négy alkalommal is képes megtölteni az intézmény Nagytermét. A 65 éves világhírű muzsikus hegedűművészi múltját és karmesteri pálcáját is becsomagolta a turnéra. A színpadon olyan, mint egy sztárszakács kordában tartott, diszkrét pocakkal, aki igyekszik bebizonyítani, hogy cukrásznak sem utolsó. Desszertnek a feleségét szolgálja fel. A hidrogénszőke, pikáns megjelenésű Amanda Forsyth valószínűleg eddig sem a csellójátékával kergette őrületbe a férfiakat.

3 Tovább

Fischer Iván burleszkje

Végre valaki vette a bátorságot és pátosztalanította a Patetikus szimfóniát. Prokofjevet nem Alexander Toradze tolmácsolta, a beugró fiatal szólista viszont rászolgált az évtized legjobb muzsikusa címre. Kritika.

0 Tovább

Fischer Iván Figarója a legjobb

Fischer Iván és a Budapesti Fesztiválzenekar Figaro-előadása került az első helyre azon a listán, amelyet az idei év tíz legjobb New York-i komolyzenei eseményéről állított össze a New York magazin.

0 Tovább

Nem a zenekart, hanem a figyelmünket vezényelte

Várjon Dénes

Maria João Pires váratlanul beteget jelentett, borult a program, de Fischer Iván a beugró Várjon Dénessel és bonuszként Anna Lucia Richterrel bőségesen kárpótolta a portugál pianistára rákészült közönséget a Müpában.

0 Tovább
«
12

figaro

blogavatar

„A zene nem szentimentális szellemidézés, hanem aktív társadalom- és civilizációkritika.” Patricia Kopatchinskaja

Utolsó kommentek