Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nézők nélkül búcsúzik a Scala Abbadótól

Daniel Barenboim és a milánói Scala sajátos koncerttel tiszteleg a napokban elhunyt Claudio Abbado emléke előtt: január 27-én, hétfőn a Scala zenekara üres nézőtér előtt játssza Beethoven Eroicájának gyászindulóját. Az ajtókat nyitva hagyják, hogy a zene az egész épületet átjárhassa, hangszórókon keresztül az épület környékén is hallhatják mindazok, akik Abbado tiszteletére ebben az időpontban összegyűlnek.

0 Tovább

Meghalt Claudio Abbado

Ma reggel 8.30-kor Bolognában meghalt Claudio Abbado. A klasszikus nagy karmesterek utolsó mohikánja 80 éves volt.

1 Tovább

Kivel helyettesíthetnénk Abbadót?

Claudio Abbado 2004-ben alapította különböző nemzetiségű fiatal zenészek nevelésére szakosodott együttesét, az Orchestra Mozartot. A bolognai zenekar súlyos anyagi nehézségekkel küzd, kényszerpihenőt kell tartania - tudatta az MTI.

0 Tovább

Claudio Abbado 80 éves

Az egyik, ha nem a legnagyobb ma élő karmester. Az olaszok szerint mindenesetre ő vezeti a top 100-as dirigenslistát. A milánói születésű, németes precizitásáról és visszafogottságáról híres maestro, Claudio Abbado ma ünnepli 80. születésnapját.

0 Tovább

Abbado természeti erőket szabadított fel

Fotók: Felvégi Andrea

Vannak hangversenyek, amelyek elhangzanak, jóllakunk velük, és annyi. Vannak, amelyek az esztétikai ízlésünket pallérozzák, és szépeket álmodunk tőlük. Végül vannak azok, amelyek tovább rezonálnak bennünk, rövidebb-hosszabb ideig velünk maradnak. Ilyen volt Claudio Abbado és az Orchestra Mozart koncertje a Müpában.

0 Tovább

Tavaszi szél zenét áraszt

Noha a meteorológiai tavasz már szerdán beköszöntött, a tél még visszaharap. Lehet hófúvás, jég, mínuszok. De a Budapesti Tavaszi Fesztivál ma akkor is elkezdődik, ha piros hó esik. Figaro néhány számára kedves programot ajánl a nagyérdemű figyelmébe.

0 Tovább

2012 legjobb komolyzenei albumai

Alexander Melnikov, Isabelle Faust, Claudio Abbado, Nelson Freire, Fabio Biondi és Christian Gerhaher lemezeit ítélte 2012 legjobb komolyzenei termésének a Guardian. Vivaldi, Beethoven, Villa-Lobos, Sosztakovics, Alban Berg és Schönberg muzsikája a jelek szerint még a versenyképesek közé tartozik.

0 Tovább

20 éves fiú a klasszikus zene Oscar-díjasai között

Az 1923-ban alapított Gramophone-díj a legrangosabb elismerés, egyfajta "Klasszik-Oscar", amit a komolyzene világában minden évben 21 kategóriában osztanak ki. A díjátadó gálát idén a londoni Dorchester Hotelben rendezték meg olyan neves házigazdák közreműködésével, mint a zeneszerző-karmester Eric Whitacre és a szoprán díva Danielle de Niese.

1 Tovább

figaro

blogavatar

„A zene nem szentimentális szellemidézés, hanem aktív társadalom- és civilizációkritika.” Patricia Kopatchinskaja

Utolsó kommentek