Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ha így tud beszélni a test, feleslegesek a szavak

Zsadon Flóra (Potifárné) és Horváth M. Gergő (József)

fotók: Posztós János / Művészetek Palotája

A 2-es villamos Millenniumi megállójában egy kockaszemüveges zenekritikus azt üvölti a mobiljába, hogy Juronics Tamás koreográfiájától föláll a szőr a hátán. Szerinte a koreográfus meghamisította a sztorit, túl modernre vette a figurát, ráadásul a József-legendának semmi köze semmiféle megváltáshoz. Kocsis meg csak önmagát adta, de nem Strausst.

0 Tovább

A legjobb NB2-es zeneszerző

Százötven éve, 1864. június 11-én született Richard Strauss német zeneszerző, karmester. Az évfordulóról a világ számos országában megemlékeznek, nálunk a Magyar Állami Operaház nemzetközi érdeklődésre is számot tartó programsorozatot szervezett a jubileum alkalmából.

0 Tovább

Richard Strauss, a mókamester

Idén ünneplik Richard Strauss születésének 150. évfordulóját. Ebből az alkalamból szombaton a Nemzeti Filharmonikusok a német komponista két ritkán játszott művét, Aus Italien (Itáliából) című szimfonikus költeményét és Az úrhatnám polgár című szvitjét szólaltatja meg Kocsis Zoltán vezényletével, Kelemen Barnabás (hegedű) és Bizják Dóra (zongora) szólójával. Nyerj jegyet a Müpába!

0 Tovább

Christoph Waltz operát rendezett

Christoph Waltz köztudottan nagy operarajongó. A műfaj iránti lelkesedése most arra ragadtatta, hogy operarendezőnek álljon, Richard Strauss Rózsalovagjával debütált az antwerpeni Vlaamse Operában.

0 Tovább

A lábán ragadt a vödör

Rúni Brattaberg / fotók: Művészetek Palotája

Ha egy vígoperán nem lehet nevetni, akkor zavar támad. Richard Strauss A hallgatag asszonyának csütörtöki bemutatóján az első összehangolt kacarászás a II. felvonás végén jelentkezik. Az is a zenének és a nyugalmazott admirálist alakító Rúni Brattabergnek, és nem Anger Ferenc ingerszegény rendezésének köszönhető.

0 Tovább

Kocsis szóra bírja A hallgatag asszonyt

Október 10-én és 12-én mutatja be Kocsis Zoltán a Müpában Richard Strauss A hallgatag asszony című fergeteges vígoperáját. Ne csodálkozzunk azon, ha egy hihetetlenül bonyolult részleten elsősorban röhögünk. A hallgatag asszony humora ugyanis közelebb van a Monty Pythonéhoz, mit gondolnánk.

0 Tovább

Strauss pont olyan, mint Tarantino

Fotó: Művészetek Palotája-Pető Zsuzsa

Utolsó operájával Richard Strauss pontot tett a műfaj akkor 350 éves történetének végére. A Capriccio az opera keserédes, parodisztikus hattyúdala. Aki a hétfői bemutatóról lemaradt, csütörtökön (március 14.) még bepótolhatja. Kocsis Zoltán a Nemzeti Filharmonikusok élén egy tucat szuper énekessel igazi színházi élményben részesíti a közönséget. Emellett pár kérdésünkre is válaszolt.

1 Tovább

A világ legszomorúbb zenéi

Jó pár évvel ezelőtt a BBC Today meghirdette a Világ legszomorúbb zenéje versenyt. A feladat egyszerű volt, a hallgatók küldjék be a szerintük legszívfacsaróbb muzsikát, amit valaha írtak kerek e világon. Több mint 400 nevezés érkezett. Hallgassa meg az öt legszomorúbbat.

12 Tovább

figaro

blogavatar

„A zene nem szentimentális szellemidézés, hanem aktív társadalom- és civilizációkritika.” Patricia Kopatchinskaja

Utolsó kommentek