Közös albumot ad ki Nikolaus Harnoncourt és Lang Lang.

“Úgy tud beszélni a zenéről, hogy az az érzésem, mintha visszakerülnék a keletkezésének pillanatába” – mondja Lang Lang a Nikolaus Harnonocourt-tal átélt közös munkáról. “Rendkívüli hajlékonyság és nyitottság jellemzi” – mondja Harnoncourt Lang Langról. – “Meglepően hamar közös nevezőre jutottunk ezekkel a Mozart-darabokkal kapcsolatban”.

A dupla cédé első felének középpontjában a két ritkán játszott zongoraverseny áll, a G-dúr és a c-moll, amelyet a Bécsi Filharmonikusokkal vettek fel a bécsi Musikvereinben 2014 elején.

A második lemezen egy 2013-as koncert kivonatát kapjuk, amelyet a londoni Royal Albert Hallban adtak elő. Ezen három korai zongoraszonátát és még néhány Mozart-zongoradarabot hallhatunk majd.   

A Guardian kritikusa lelkesen ajánlja a lemezt:

„...üdítő hangvétel, ragyogó dallamvonal, tele kecsességgel és határozottsággal. A két előadó pontosan, mégis elképesztő rugalmassággal kezeli a tempókat, ami óriási teret enged egyéni elképzeléseiknek, melyeket minden erőlködés nélkül juttatnak kifejezésre."

A két rendkívüli zenész közös munkájáról filmdokumentáció is készült, ez és a Royal Albert Hall-beli koncert kivonata DVD-n, illetve Blu-ray-en is hozzáférhető lesz. 

A Lang Lang fanok e hónap végén, 28-án és 29-én ízelítőt kaphatnak a hamarosan megjelenő lemezből. A Salzburgi Ünnepi Játékokon a zongorista Mozart c-moll (KV 491) zongoraversenyét adja elő a Bécsi Filharmonikusokkal, igaz, ott nem Harnoncourt, hanem Daniele Gatti lesz a dirigens.