Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

​Bach írta az első űrzenét

Jordi Savall (Fotók: Tuba Zoltán / Zeneakadémia)

Jordi Savall népszerű Magyarországon, legutóbbi koncertjén sem maradt üresen szék a Zeneakadémia Nagytermében. Pedig necces vállalkozásnak tűnt, hogy mindössze hét hangszer hangjának kell megtöltenie a teret. Ráadásul a jó öreg Bach egy olyan művével, amely zenésznek és laikusnak egyaránt nagy falat.

0 Tovább

Jubileumi év a Zeneakadémián

Tö​retlenül folytatódik a Zeneakadémia 2013-ban újrakezdett, világszínvonalú koncertéletének története.

0 Tovább

Lemosta a zenekart a színpadról

Az egész vasárnapot a Zeneakadémián töltöttük. A barátom meg én. Mozart-zongoraversenyeket hallgattunk Keller András, a Concerto Budapest és Ránki Dezső tolmácsolásában. Hármat délelőtt, hármat este. Aztán megbeszéltük.

4 Tovább

Klipet forgat a Zeneakadémia, ön is szerepelhet benne

Formabontó, kreatív koncepció alapján forgat image klipet december 8-án a Zeneakadémia stábja. A korábbi kisfilmeket is rendező Géczy Dávid irányításával professzionális, a trükk-effektek terén is otthonosan mozgó csapat valósít meg.

0 Tovább

Meg se kell érinteni, a hangja rendkívüli

A theremint 1919-ben találta fel Léon Theremin orosz fizikus. Ez az első olyan hangszer, amit pusztán gesztusokkal lehet megszólaltatni, anélkül, hogy a zenész magát a hangszert megérintené.

0 Tovább

Oscar-díjat kapott a Zeneakadémia

A Zeneakadémia arculata 2014-ben elnyerte a design Oscar-díjnak is nevezett Red Dot Awardot. Az új intézményi imázs több mint hétezer pályázat közül nyerte el a 24 tagú nemzetközi zsűri tetszését. Szabó Stein Imre kommunikációs igazgatóval beszélgettünk.

1 Tovább

Szorosabbra fűzte kapcsolatát a Zeneakadémia, az Opera és a Müpa

Háromoldalú intézményi keret-megállapodást írt alá a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, a Magyar Állami Operaház és a Művészetek Palotája.

0 Tovább

Ahol a közönség eggyé olvad a művésszel

Sikeres az első évad a Zeneakadémián. Az intézmény alig fél évvel az újranyitás és arculati újrateremtés után a nemzetközi koncertélet meghatározó szereplője: eddig 150 nyilvános, köztük közel 90 saját rendezésű koncertnek adott otthont. Nemzetközi szinten tényként kezelik, hogy Magyarország zenei nagyhatalom. A kérdés, hogyan tudjuk mindezt kamatoztatni. Erről beszélgettünk Szabó Stein Imre kommunikációs igazgatóval a 2014-es évadot meghírdető sajtótájékoztatón. Videó.

0 Tovább

Reggeltől estig a Zeneakadémián

A megújult Zeneakadémia épületét mára birtokba vették a hallgatók és a tanárok, a nagy hírű intézmény falai között ismét zajlik az élet. Hogy néz ki a zeneakadémisták egy napja? Mi történik a nagy hírű épületben a hétköznapokon? Visszatér-e a szellemi pezsgés, ami megvolt régen? Ha kíváncsi rá, nézzen bele a videóba!

0 Tovább

Nézőkért versengenek a budapesti koncerttermek?

Minden intézménynek ki kell alakítania a maga markáns, önálló arculatát - hangsúlyozták a fővárosi zenei intézmények vezetői azon a nyilvános beszélgetésen, amelyet szerda délután rendezett a Magyar Zenei Tanács a Rózsavölgyi Szalonban Új helyszínek - új lehetőségek - új feladatok címmel. A résztvevők nem a versengés, hanem a párbeszéd fontosságát hangsúlyozták.

0 Tovább
«
123

figaro

blogavatar

„A zene nem szentimentális szellemidézés, hanem aktív társadalom- és civilizációkritika.” Patricia Kopatchinskaja

Utolsó kommentek