Pár napja az Opera környékén jártam. Az úgynevezett Szfinx-teraszon, az épület oldalában, rögtönzött színpadon operaelőadást tartottak.

Maroknyi zenekar, két énekes, az ízléstelenség határát súroló díszlet. Az Andrássy út élte a maga zajos-büdös életét, közben hatalmas tömeg verődött össze, akár egy tűntetésen, hogy operahallgatással egy órácskára megállítsák az időt.

Okos telefonom nem épp a legműveltebb jószág, de azért sikerült vele rögzítenem egy részletet. A háttérzaj ugyan nehezeti a megoldást, de simán fel lehet ismerni a darabot. A kérdés csak az, melyik zeneszerző melyik operáját halljuk?

***

Nyerj jegyet a Zeneakadémiára!

Küldd el válaszodat az alábbi kérdésre:

Melyik szerző melyik operájából származik a fenti részlet?

A válaszokat beküldők között jegyeket sorsolunk ki a Zeneakadémián megrendezésre kerülő Tiszta barokk - Holland Baroque Society  programra (2014.09.21. 19:30).

A megfejtéseket 2014.09.14-én 23:59 óráig várjuk a haraszti.barbara@origo.hu e-mailcímen. A tárgyba ezt írd: Figaro_Tiszta barokk.

A megfejtés mellett a válaszlevélbe kérjük, tüntesd fel neved, telefonszámod és postacímed. A kisorsolt játékosokat a megadott elérhetőségeken a sorsolás napján (2014.09.15.) értesítjük. A játékosok a játékban való részvétellel, azaz a megfejtés e-mailen való elküldésével elfogadják a lenti nyereményjáték szabályzatot.

A nyereményjáték szabályzatot itt olvashatod.