Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Eperjes Károly az Operában rendez

Húsvét alkalmával Bach János-passiójával áldoz a szakralitás oltárán az Opera. Április 2-án Eperjes Károly rendezésében mutatják be az oratóriumot.

0 Tovább

Húszmilliárdból újul meg az Opera

20 milliárd forintból építenek európai infrastruktúrát a magyar Opera köré, olvassuk a Napi Gazdaság csütörtöki számában. Ahhoz, hogy a Magyar Állami Operaház művészi és technikai szinten is felkerülhessen az európai térképre, még több beruházásra, ehhez pedig állami támogatásra van szükség. Sőt, a jegyárak is emelkedni fognak, olvasható a főigazgatóval, Ókovács Szilveszterrel készített interjúban.

0 Tovább

Két operaénekes is az áldozatok között

Az énekesek Wagner Siegfried című operájában énekeltek a barcelonai operaházban, és a vendégszereplés után a Germanwings Barcelonából Düsseldorfba tartó járatával akartak hazatérni.

0 Tovább

Holokauszt-emlékkoncert az Operában

A holokauszt áldozatainak emlékére rendez koncertet január végén a Magyar Állami Operaház.

1 Tovább

Jiří Menzel tényleg nem gondol semmit

Fotó: Bielik István - Origo

Bár Jiří Menzel neve márkavédjegy a plakáton, úgy tűnik, mégsem a minőség garanciája. A Sörgyári capriccio, Az én kis falum, a Pacsirták cérnaszálon legendás rendezője először nyúlt az opera műfajához Magyarországon. Már csak arra a kérdésre kell választ találnom, minek. A zártkörű főpróbáról mégis feldobva jöttem ki, amihez Menzelnek nem sok köze van.

0 Tovább

Elbocsátották a római operaház teljes zenekarát

Riccardo Muti karmester minapi távozása után az olasz főváros operaházának teljes zenekarát és kórusát elbocsátották, jelentette be a római főpolgármester csütörtökön.

0 Tovább

Melyik operából énekelnek részletet?

Pár napja az Opera környékén jártam. Az úgynevezett Szfinx-teraszon, az épület oldalában, rögtönzött színpadon operaelőadást tartottak.

0 Tovább

Holokausztopera ősbemutatója a Salzburgi Ünnepi Játékokon

A művet a német-zsidó származású festőnő, Charlotte Salomon élete ihlette, aki franciaországi száműzetése idején talált rá a festészetre, amelynek eszközeivel a félelmeit fejezte ki, hangzott el a bemutató előtti hétfői salzburgi sajtótájékoztatón. A történet a művész Élet vagy színház? című naplóján alapul, amely Salomon rendkívüli tehetségéről árulkodik. A napló az 1940 és 1942 között készült több mint 700 vízfestményből, szövegből és kottából áll.

0 Tovább

A vezérigazgató mondjon le!

Miután Peter Gelb vezérigazgató a múlt héten a munkarend és a juttatások megváltoztatására tett javaslatot, a New York-i Metropolitan Opera zenekara saját tervet terjesztett elé.

0 Tovább

Bajban van a New York-i Metropolitan Opera

Énekesek, zenészek és a színpadi kellékesek elbocsátását helyezte kilátásba az operaház vezetése augusztus elsejétől, ha nem sikerül megállapodnia a szakszervezetekkel a költségek csökkentését célzó intézkedésekről. Több mint 30 év után az első munkabeszüntetésre is sor kerülhet az intézményben, ami az évadnyitást fenyegeti.

0 Tovább
«
1234

figaro

blogavatar

„A zene nem szentimentális szellemidézés, hanem aktív társadalom- és civilizációkritika.” Patricia Kopatchinskaja

Utolsó kommentek