Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mit keres Bayreuth Afrikában?

Egy német rendező nem sokkal a halála előtt operafalut álmodott az afrikai sivatagba. Azóta megépült a művészeti iskola, számos lakóház, és idén nyáron átadták az 5000 fő ellátására alkalmas orvosi rendelőt is. A projekt folytatódik.

0 Tovább

Díjazták az Operaház szólistáit

Az évadban nyújtott kiemelkedő teljesítményéért elismerésben részesült Gál Erika mezzoszoprán, Létay Kiss Gabriella és Rálik Szilvia szopránénekesnő, valamint Oláh Zoltán balettművész az Operaházban hétfő este megrendezett Csillagóra gálán.

0 Tovább

Szorosabbra fűzte kapcsolatát a Zeneakadémia, az Opera és a Müpa

Háromoldalú intézményi keret-megállapodást írt alá a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, a Magyar Állami Operaház és a Művészetek Palotája.

0 Tovább

Világhírű előadók a Strauss150 Fesztiválon

Richard Strauss hat operáját tűzi műsorra a Magyar Állami Operaház május 25. és június 11. között a német komponista születésének 150. évfordulója alkalmából.

0 Tovább

Opera vagy BFZ? Melyikre szavaz?

Tegnap mutatták be a Magyar Állami Operaház második image filmjét. Az elsőről tavaly írtunk vitriolos kritikát. Most kritika helyett inkább alternatívát kínálunk. Nézze meg a Budapesti Fesztiválzenekar spotját is, és szavazzon.

0 Tovább

Ilyen ritmust nem produkált senki

Jean-Philippe Rameau Polümnia ünnepei című operabalettjét nemzetközi és hazai sztárok szólaltatják meg vasárnap, a Művészetek Palotájában.

0 Tovább

Nézőkért versengenek a budapesti koncerttermek?

Minden intézménynek ki kell alakítania a maga markáns, önálló arculatát - hangsúlyozták a fővárosi zenei intézmények vezetői azon a nyilvános beszélgetésen, amelyet szerda délután rendezett a Magyar Zenei Tanács a Rózsavölgyi Szalonban Új helyszínek - új lehetőségek - új feladatok címmel. A résztvevők nem a versengés, hanem a párbeszéd fontosságát hangsúlyozták.

0 Tovább

Ezeket az operákat nézzük 2014-ben

Úgy tűnik, Verdit jobban megviselte a magunk mögött hagyott jubileumi év, mint Wagnert. A következő hónapokban alig akad nemzetközi érdeklődésre számot tartó Verdi-bemutató, miközben Wagner operái továbbra is jelen lesznek a legjelentősebb színpadokon. Idén Richard Strauss jubilál, születésének 150. évfordulóját ünnepli az operavilág. Egy kis kóstoló a 2014-ben várható európai operapremierekből.

0 Tovább

Megfogadtam, hogy nem leszek áldozat

Fotók: Nánási Pál

Arra kérte első férjét, hogy ha cikinek érzi a hangját a színpadon, lője le. Rost Andrea azon kevesek egyike, aki úgy tudott nemzetközi karriert felépíteni, hogy közben nem darálta be az operaipar. Mindig volt türelme kivárni, míg megérik egy szerepre. Puccini Pillangókisasszonyát nála érzékenyebben jelenleg senki nem tolmácsolja egész Európában, pedig csak most debütált vele az Operaházban. Az énekesnő mostanában többet lép fel itthon, így tudtunk vele beszélgetni. Szerinte a budapesti Operaház nincs fent a nemzetközi térképen, a buddhizmus pedig nem fosztotta meg katolikus hitétől.

2 Tovább

Haldoklanak az operaházak

Eladósodott, csőd fenyegeti, válságmenedzser felügyelete alá helyezik. Haldoklanak az operaházak Olaszországban, a tengerentúlon a New York City Opera már be is zárt - tudatta az MTI.

0 Tovább

figaro

blogavatar

„A zene nem szentimentális szellemidézés, hanem aktív társadalom- és civilizációkritika.” Patricia Kopatchinskaja

Utolsó kommentek