Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Fischer Iváné 2014 legjobb Mahler-lemeze

A BFZ két rangos nemzetközi díjat nyert el Mahler V. szimfóniájának felvételéért.

1 Tovább

Belebújhatunk Fischer Iván bőrébe

A neves német magazin, a Spiegel online egy napra "bekamerázta" Fischer Ivánt, hogy egy videó erejéig a világhírű karmester szemével láthassák a világot mindazok a szegény muglik, akik varázspálca nélkül kénytelenek élni az életüket. A Spiegel Testközelből című sorozatából megtudhatjuk, hogyan telnek egy karmester hétköznapjai, amelyek Fischer Iván esetében szinte kizárólag próbákból és fellépésekből állnak. A magyar dirigens ezúttal a berlini Konzerthaus zenekarát instruálja.

0 Tovább

Fischer Ivánnak Dvořák az apanyelve

Hogy az opera ma már mennyire nem szorul rá a színpad támogatására, azt Fischer Iván látványosan bizonyította a minap Dvořák Ruszalkájával.

2 Tovább

A Budapesti Fesztiválzenekar messzire repít, mint egy Ferrari

Óriási siker Fischer Iván és a Budapesti Fesztiválzenekar ázsiai turnéja. A Hongkongtól Pekingen és Sanghajon át Tajpejig tartó koncertkörúton zsúfolásig telt, többezres koncerttermek fogadják a BFZ-t, a kínai hallgatóság szűnni nem akaró tapsviharral köszöni meg az előadásokat. "Egy Ferrari - mondta a zenekarról egy pekingi napilap kritikusa. - Maga a luxus, csendes, halk, gyors és messzire repít."

0 Tovább

Kínában turnézik a Budapesti Fesztiválzenekar

A hangversenysorozat Hongkongban kezdődik, ahol a zenekar két alkalommal is koncertezik a város büszkeségének számító kulturális központ több mint kétezer ember befogadására alkalmas koncerttermében.

0 Tovább

Hiányzott az ujjongás a Magnificatból

Fotó: Posztós János / MÜPA

Nehéz helyzetben voltam a Bach-maratonon, miután kiszédelegtem a Várjon, Baráti, Perényi koncertről. A zsigerekig ható előadás után egyetlen porcikám sem kívánt újabb zenét, szerettem volna elvonulni, és dédelgetni azt az élményt még sokáig. De rohanni kellett a d-moll kettősversenyre (BWV 1043) meg a Magnificatra (BWV 243). Azért azt se bántam meg.

0 Tovább

Bach a főszereplője a zenei maratonnak

Csajkovszkij, Dvořák, Beethoven, Schubert, Mozart és Bartók után végre Bach a zenei maraton főszereplője. Február 2-án, vasárnap Johann Sebastian Bach zenéi szólnak reggeltől estig a Művészetek Palotájában, zeneiskolai növendékek és profi muzsikusok előadásában. Várjon Dénes, Baráti Kristóf és Perényi Miklós mellett többek között itt lesznek a historikus játékmód nagy mesterei, a Kuijken-fivérek, és természetesen a projekt szellemi atyja, Fischer Iván is fellép a Budapesti Fesztiválzenekarral.

0 Tovább

Fischer Iván burleszkje

Végre valaki vette a bátorságot és pátosztalanította a Patetikus szimfóniát. Prokofjevet nem Alexander Toradze tolmácsolta, a beugró fiatal szólista viszont rászolgált az évtized legjobb muzsikusa címre. Kritika.

0 Tovább

Fischer Iván Figarója a legjobb

Fischer Iván és a Budapesti Fesztiválzenekar Figaro-előadása került az első helyre azon a listán, amelyet az idei év tíz legjobb New York-i komolyzenei eseményéről állított össze a New York magazin.

0 Tovább

Bunkó a magyar közönség?

Rosszul indult a koncert. Fischer Iván átszellemülten éppen beintette volna a zenekart, amikor a nézőtéren megszólalt egy mobil. Most persze mondhatnám, hogy hú, a magyar közönség milyen bunkó. Csakhogy Európa-szerte burjánzik a bunkóság. Íme, egy példa. De a hab a tortán az volt, amikor a közönség partizánjai ezen a mobilos intermezzón jóízűen nevettek. Na, ez leoltotta nálam a villanyt. Rányomta bélyegét az előadásra. Aztán jött a köhögéshullám. Úgy sirattam a Mahler 9.-et, mint egy balesetben elhunyt rokont.

7 Tovább

figaro

blogavatar

„A zene nem szentimentális szellemidézés, hanem aktív társadalom- és civilizációkritika.” Patricia Kopatchinskaja

Utolsó kommentek