Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Fischer Iván nem trónbitorló

A Budapesti Fesztiválzenekar Fischer Iván vezényletével és rendezésében nemzetközi sztárokkal mutatja be Mozart Figaro házasságát a Művészetek Palotájában. A szerda esti bemutatót még két előadás követi február 15-én és 17-én. Elöljáróban csak annyit, hogy szív nem marad szárazon.

5 Tovább

Kihalóban a komolyzene közönsége?

30 év múlva üresen ásítanak majd az operaházak és koncerttermek széksorai? Egy 2010-es német felmérés szerint igen. Ha a jelenlegi tendencia nem változik, harminc év múlva harmadára csökken a komolyzene iránt érdeklődők száma. A tanulmányt a friedrichshafeni Zeppelin Universität kultúratudománnyal foglalkozó ifjú professzora, Martin Tröndle készítette.

11 Tovább

Bartók egy iránytű

Fotók: Hajdú D. András [origo]

Csajkovszkij, Dvořák, Beethoven, Schubert, Mozart után a hatodik zenei maratont február 3-án, vasárnap Bartók Bélának szenteli a projekt atyja és kivitelezője, Fischer Iván és a Budapesti Fesztiválzenekar. Az eseménynek, ahogy eddig is, a Művészetek Palotája ad otthont. Tizenegy koncerten jobbnál jobb előadók, köztük gyerekek, gondosan válogatott darabokon keresztül igyekeznek közelebb vinni a hallgatóságot Bartók könnyűnek semmiképpen, ám izgalmasnak annál inkább nevezhető nyelvéhez.

0 Tovább

Kékszakállú perverz nyeresége

Egymást követő három este mutatta be Fischer Iván a Budapesti Fesztivál Zenekar élén a Művészetek Palotájában Bartók Béla két remekét, A csodálatos mandarint és A kékszakállú herceg várát. Utóbbiban a két szólista, Szántó Andrea és Perencz Béla minden idők legjobb sorspárosát alakította vasárnap este.

4 Tovább

Judit nem tud bejutni a férfiszívbe

Fotó: Hajdú D. András [origo]

Fischer Iván és a Budapesti Fesztiválzenekar december 9. és 11. között, három egymást követő estén szólaltatja meg Bartók Béla Kékszakállúját a Művészetek Palotájában. A címszerepet Perencz Béla, Juditot a mannheimi Nemzeti Színház kivételesen szép hangú mezzoszopránja, Szántó Andrea énekli. A művésznővel egy budapesti szálloda halljában beszélgettünk.

0 Tovább

Három magyar jelölt a Grammy klasszikus zenei kategóriáiban

A Budapest Music Center (BMC) Ligeti-cd-je, a Budapesti Fesztiválzenekar legújabb Mahler-felvétele és Schiff András egy Bach-lemeze is jelölést kapott a 2013-as Grammy-díjra a klasszikus zenei kategóriákban.

1 Tovább
1234
»

figaro

blogavatar

„A zene nem szentimentális szellemidézés, hanem aktív társadalom- és civilizációkritika.” Patricia Kopatchinskaja

Utolsó kommentek