Gondok támadtak a címszereplőt alakító Roberto Alagna hangjával Verdi Don Carlos című operájának előadásán csütörtök este Bécsben. Alagna viszonylag jól kezdett, majd egyre bizonytalanabbá vált a hangja, végül jóval az előadás vége előtt, a második Eboli-ária után bedobta a törölközőt.  

Dominique Meyer igazgató épp a házban tartózkodott, és igyekezett a lehető leggyorsabban megoldást találni. Sajnos az egyetlen Bécsben tartózkodó énekes, aki beugorhatott volna a szerepre, maga is beteg volt, mondta el André Comploi, a Bécsi Állami Operaház szóvivője.

Az igazgató végül úgy döntött, hogy Don Carlos nélkül is folytatják az előadást. A rövid kényszerszüntet után maga Meyer lépett a függöny elé, hogy vázolja a helyzetet a közönségnek. A publikum megértést mutatott, és óriási tapssal bátorította a társulatot. Posa márki halálára a tenor közremködése nélkül került sor, és a finálé is elmaradt. A Don Carlos így húsz perccel korábban ért véget a szokásosnál.

Alagna egyébként egyszer már csütörtököt mondott a Don Carlossal Párizsban, de ott meg tudták oldani, hogy azonnal beugorjon helyette valaki. Bécsben azonban az előírások szerint a helyettesítőnek csak az előadás kezdetéig kell rendelkezésre állnia, a mostanihoz hasonló afférokra nincsenek felkészülve.

Amikor viszont Alagna a hangjánál van, akkor jól nyomja.