Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Promenáddal indult a 35. Budapesti Tavaszi Fesztivál

Promenáddal indult a 35. Budapesti Tavaszi Fesztivál. Idén 17 napon keresztül, 43 helyszínen zajlanak az események, a látogatók 170 program közül válogathatnak.

0 Tovább

Inkább a hazámat árulom el, mint a szerelmemet

A világsztár dél-afrikai tenorista, Johan Botha ugrik be Radames szerepébe a Budapesti Tavaszi Fesztivál Aida előadásain, miután Fabio Sartori betegség miatt kénytelen volt lemondani fellépéseit. Mohácsi Jánossal, a darab rendezőjével beszélgettünk. Videó.

0 Tovább

Tündekirály tornacipőben

Andreas Scholl / Fotó: Patrick Walter / Decca

Vannak koncertek, melyeket legszívesebben bekereteznék, hogy amikor később rátéved a tekintetem, ismét átélhessem, milyen kiesni az időből. Ilyen volt Andreas Scholl kontratenor, Edin Karamazov lantművész és a Weiner-Szász Kamaraszimfonikusok estje a Budapest Music Centerben, amit most megpróbálok szavakkal berámázni.

0 Tovább

Ilyen ritmust nem produkált senki

Jean-Philippe Rameau Polümnia ünnepei című operabalettjét nemzetközi és hazai sztárok szólaltatják meg vasárnap, a Művészetek Palotájában.

0 Tovább

Luxushangzást hagytak maguk után

BBC Filharmonikusok / Fotók: Kotschy Gábor

Rossini, Heinz Karl Gruber, Keiko Abe és Dvořák egymás mellett egy estére meglehetősen eklektikus választás, de biztos nem kutyafuttában állították össze a programot a BBC Filharmonikusok, amikor Juanjo Mena karmesterrel az élen és a világklasszis ütőssel, Martin Grubingerrel eljöttek a Budapesti Tavaszi Fesztiválra.

0 Tovább

Aki ’56-ban a magyar menekülteknek játszott

Radikális humanista, aki sziklaszilárd professzionalizmusával a zenén keresztül az emberek közötti megértést, a barátságos egymás mellett élést, az előítéletek legyőzését hirdeti. A 78 éves Zubin Mehta a Bécsi Filharmonikusok élén a Budapesti Tavaszi Fesztiválon.

0 Tovább

A kontratenor őrületbe kergette a közönséget

David DQ Lee / Fotó: Pat Zranujit

Händel Orlandójának közönsége fanyalogva távozott a londoni King's Theatre-ből 1733. január 27. fagyos éjszakáján. Pedig a premieren a címszerepet az ügyeletes sztárkasztrált, Senesino énekelte, igaz, duzzogva, mert a komponista csak három áriát szentelt neki. Na de milyet! Még a vokálakrobata sem ismerte fel, hogy az Orlando zenei anyaga túlmutat a műfaj sztereotip keretein. Bár maga a sztori bugyutácska, nem számít, mert a figurák zenei nyelve elég árnyalt és izgalmas ahhoz, hogy közel 300 év múltán is élményt, akár katarzist okozzon.

1 Tovább

Hiányzik a bátorság a komolyzenei világból

Jean-Christophe Spinosi egész testével dirigál, bármilyen zenéhez nyúl, átjárja az elektromosság. Eszement tempókat diktál, és együttese, az Ensemble Matheus valóra is váltja ritmikai elképzeléseit, írtuk róla nemrég. A régizene fenegyereke most a Budapesti Tavaszi Fesztivál vendége, Händel Orlandóját dirigálja bandája élén vasárnap este a Zeneakadémián.

0 Tovább

Ma kezdődik a 34. Budapesti Tavaszi Fesztivál

Patricia Kopatschinskaja

A ma kezdődő Budapesti Tavaszi Fesztiválra (BTF) a komolyzene számos külföldi világsztárja látogat el a magyar fővárosba. Jön többek között Philip Glass, a Zubin Mehta vezényelte Bécsi Filharmonikusok, Maxim Rysanov, a Jean-Christophe Spinosi vezette Ensemble Matheus, Alison Balsom, Leila Josefowicz, Alekszej Ljubimov, Andreas Scholl, José Cura, Maxim Vengerov, Elena Bashkirova és a MozART Group is.

0 Tovább

Kilencévesen már professzionális kis majmok voltunk

A szerény, allűröktől mentes énekes meleg, tiszta baritonjával és természetességével bűvöli el hamarosan a magyar közönséget. Kendőzetlenül beszél a gyerekkori kórusélet nehézségeiről. Egyetlen gyereknek se javasolná, hogy ilyen iskolába járjon.

1 Tovább
«
12

figaro

blogavatar

„A zene nem szentimentális szellemidézés, hanem aktív társadalom- és civilizációkritika.” Patricia Kopatchinskaja

Utolsó kommentek