Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mit művelnek Bartókkal?

Takács-kvartett (fotó: Keith Saunders)

Csak egyszer hallható a Muzsikás és a Takács-kvartett világhírű Bartók-koncertje.

0 Tovább

Budapestre jön a Sanghaji Kínai Zenekar

A Sanghaji Kínai Zenekar Amszterdam, Bécs, Berlin és Peking hangversenytermei után érkezik Budapestre január 26-án, a legfontosabb kínai ünnep, a holdújév alkalmából. Az együttes habkönnyű koncertet ad a Müpában a híres karmester, Vang Fu-csien vezényletével.

0 Tovább

Befogadtak minket az elit klubba

"A Müpa Közép-Európa vezető zeneművészeti központjává nőtte ki magát, befogadtak bennünket az elit klubba" - mondta Káel Csaba igazgató az intézmény 10. jubileumi évadát meghirdető sajtótájékoztatón. Világsztárokkal és világhírű magyar művészekkel, fesztiválokkal, új bérletsorozatokkal és számos újdonsággal ünnepel a Művészetek Palotája.

0 Tovább

Fenséges hisztérikák

Popénekesnek készült, később nadrágszerepekkel, majd kortárs operával folytatta. Ma ő a világ legrangosabb színpadainak legkeresettebb mezzoszopránja. Joyce DiDonato november 9-én, szombaton lép fel a Művészetek Palotájában. A közel egy évszázadot átfogó, Királynők - drámák című programja a barokk operatörténet legizgalmasabb nőalakjait vonultatja fel Monteverditől Händelig. Az amerikai énekesnőt a dinamizmusáról ismert Il Complesso Barocco kíséri, Alan Curtis vezetésével.

1 Tovább

Krzysztof Penderecki a Müpában

Születésnapi hangversennyel köszönti az európai kortárs zene kiemelkedő lengyel alkotóját a Művészetek Palotája. A holnapi hangversenyen Krzysztof Penderecki saját műveit vezényli a Concerto Budapest élén. A 80 éves komponista új operán és kamaradarabokon dolgozik, és semmi kedve nyugdíjba vonulni, mint hangoztatja, húszévnyi terve vár még megvalósításra.

0 Tovább

Kortárs opera, mint önismereti tréning

A kar / fotók: Művészetek Palotája

Mit láttunk? Egy ógörög színdarab rekonstrukcióját? Szó nincs róla, pedig eredeti nyelven énekelték Euripidész Bakkhánsnők című tragédiáját. Pontosítok, nem eredeti nyelven, hiszen nagyon keveset tudunk arról, hogy hangzott az ógörög. Egészen pontosan kortárs operát hallottunk, felkavaróan izgalmas zenét, amely másfél órán keresztül odaszögezett a székhez. Melis László a Müpa felkérésére írta a művet, amit pár napja óriási sikerrel mutattak be a Fesztivál Színházban. A darabot Jeles András állította színpadra.

2 Tovább

Valóra válik Menuhin álma

Október 1-én, a Zene Világnapján valóra válik Yehudi Menuhin álma. Íme néhány ajánlat a bőséges zenei kínálatból.

0 Tovább

Jazzfesztivál a Müpában

Lendület, pezsgés, tánc. A swing az, amikor mind a négy végtagod egyszerre mozog. A jazz pedig maga a swing. A Müpa ad otthont augusztus 30-án és 31-én a New Orleans Swing 2013-nak. Több ez, mint szórakoztató jazzfesztivál. A szakmai hazai sztárjai mellett Lew Tabackin szaxofonos-fuvolista tart mesterkruzust hozzáértőknek és érdeklődőknek, majd pedig John Allred ad ízelítőt a harsonázás fortélyaiból.Nézze meg a videót!

0 Tovább

Jön a koloratúrszopránok királynője

Negyvenöt évvel ezelőtt debütált a Sevillai borbély Rozinájaként. Azóta valamennyi szerepben egyedit és eredetit alkotott. Donizetti Lammermoori Luciája, Verdi Traviatája, Bellini Normája mérföldkőnek számít az ő értelmezésében. Edita Gruberova hamarosan velünk is megünnepli színpadon töltött majd' fél évszázadát.

0 Tovább

Mit kezdjünk Wagner nacionalista dumájával?

Sebestyén Miklós, Bo Skovhus, James Rutherford, Klaus Florian Vogt

Fotók: Művészetek Palotája

Kényes mű Wagner Meistersingere. Annyi nacionalista marhaságot hordanak össze benne, hogy nincs az a karmester és rendező, aki szó nélkül elmehetne mellette. Momentán sehol Európában, Magyarországon meg pláne. Kritika az opera premierjéről.

1 Tovább
«
123

figaro

blogavatar

„A zene nem szentimentális szellemidézés, hanem aktív társadalom- és civilizációkritika.” Patricia Kopatchinskaja

Utolsó kommentek