Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A csodagyerek és a Mozart-jedi találkozása

Közös albumot ad ki Nikolaus Harnoncourt és Lang Lang.

0 Tovább

Itt nincsenek sznobok

Minden zenész boldog lehet, ha ilyen válogatott közönsége van. Egy hét alatt tizennégy komolyzenei koncertet hallgatnak meg az emberek. Itt nincsenek sznobok. Itt csak zeneszeretők vannak, mert ennyi koncertet más nem hallgat meg. Ennek a fesztiválnak nem a zeneművek, hanem az előadások állnak a középpontjában. Videó.

0 Tovább

Szuper az idei Kaposfest

Zajlik a Kaposfest (Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál), amelyen idén is világsztárok lépnek színpadra. A fesztivál művészeti vezetője Kokas Katalin hegedűművész. Fazekas Gergely zenetörténész mesél az elhangzó művekről. A Kapofestről jelenti tudósítónk. Videó.

0 Tovább

Anna Netrebko gyermekopera születésénél bábáskodik

Anna Netrebko, akinek árfolyamát a legmagasabban jegyzik jelenleg a szoprántőzsdén, gyermekopera-előadás védnöke az Esterházy-kastélyban.

0 Tovább

Felix Klieser kürtön játszik, de a lábával

Felix Klieser a fiatal generáció egyik kiemelkedően tehetséges kürtöse. 1991-ben született, karok nélkül. Hangszerét a lábával szólaltatja meg, de azt szeretné, ha játékát nem a hendikepje miatt hallgatnák az emberek. Videó.

0 Tovább

Meghalt Frans Brüggen

Elhunyt a furulya rehabilitálója, a historizmus egyik prominense, a holland dirigens, Frans Brüggen. Októberben töltötte volna be a 80-at. Évek óta küzdött a betegséggel. Utolsó koncertjén kerekes székből dirigált.

0 Tovább

Miért nem vesz Merkel kancellár új ruhát Wagner tiszteletére?

Az operarajongó Angela Merkel több mint húsz éve törzsvendég a Bayreuthi Ünnepi Játékokon. A közönség és a sajtó úgy figyeli a kancellár megjelenését a Zöld-dombon, akár az Oscar-átadóra bevonuló filmsztárokét. Merkel az idén azzal keltett feltűnést, hogy a tavalyihoz megtévesztően hasonlító kosztümben érkezett a Siegfriedre.

1 Tovább

Nincs ember a világon, aki úgy tudna zongorázni, mint Martha Argerich

Mindketten világhírűek, mindketten csodagyerekként kezdték, mindketten ugyanabban a városban születtek. Ennek ellenére Daniel Barenboim és Martha Argerich még soha nem adott közös koncertet a Buenos Aires-i Teatro Colónban. Végre ennek is elérkezett az ideje.

1 Tovább

Fischer Iváné 2014 legjobb Mahler-lemeze

A BFZ két rangos nemzetközi díjat nyert el Mahler V. szimfóniájának felvételéért.

1 Tovább

Amikor Bach előhúzta a kardját

Még a legmegátalkodottabb ateista is elbizonytalanodik a h-moll Mise vagy a Goldberg-variációk hallatán. Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy ilyen emberfeletti műveket csak emberfeletti ember alkothatott. Pedig Bachnak is megvoltak a maga gyengéi. Például könnyen felfortyant, és néha még a tettlegességtől sem riadt vissza.

1 Tovább

figaro

blogavatar

„A zene nem szentimentális szellemidézés, hanem aktív társadalom- és civilizációkritika.” Patricia Kopatchinskaja

Utolsó kommentek