Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Budapestre jön a legszexibb Carmen

Fotó: Kaiser Ottó

Július 4-én mutatják be a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon a világ egyik legismertebb operájának számító Carment Oberfrank Pál rendezésében. A Szabad Tér Színház és a Magyar Állami Operaház együttműködésében megvalósuló produkció ősztől beköltözik az Erkel Színházba. A júliusi előadásokon az izraeli származású sztárénekes, Rinat Shaham énekli a címszerepet.

0 Tovább

Az operánk bűzlik a zenétől

Háromszáz éve, 1714. július 2-án született a felső-pfalzi Erasbachban Christoph Willibald Gluck, német zeneszerző, az opera műfajának első megújítója.

0 Tovább

Díjazták az Operaház szólistáit

Az évadban nyújtott kiemelkedő teljesítményéért elismerésben részesült Gál Erika mezzoszoprán, Létay Kiss Gabriella és Rálik Szilvia szopránénekesnő, valamint Oláh Zoltán balettművész az Operaházban hétfő este megrendezett Csillagóra gálán.

0 Tovább

Meghalt Julius Rudel

Julius Rudel. Valószínűleg keveseknek mond valamit ez a név Magyarországon. Pedig világhírű karmester volt, igaz, sosem emlegették a legnagyobbak között. Pár nappal ezelőtt, 93 évesen hunyt el Manhattanben.

0 Tovább

A Kelemen Kvartett újabb nemzetközi sikere

Fotó: Dobos Tamás

A Zeneakadémia tanáraiból és hallgatóiból 2010-ben alakult Kelemen Kvartett nyerte az olaszországi Paolo Borciani vonósnégyesversenyt.

0 Tovább

A New London Consort a Bazilikában lép fel

Június 25-én, holnap este lép fel a New London Consort a budapesti Szent István Bazilikában.

0 Tovább

Alföldi vérfürdőt rendezett az Operában

Haja Zsolt és Megyesi Zoltán / Fotó: Hajdú D. András

Alföldi Róbert rendezésében Gluck Iphigeneia Tauriszban című operája úgy indul, mint egy jó színház: iróniával. Nem lehet nem annak tekinteni a nyitány előtt előretipegő három Kudlik Júliára (esetleg Hoffmann Rózsára) hajazó hölgyet. Egyikük kezében locsolókanna, a másikéban mosdótál vagy inkább bili, amelybe a magasból csorgatják a vizet. Aha, vihar a biliben, amit a kiskosztümös nyugdíjas tévébemondók (talán párkák?) kavarnak. A harmadik zöld ágat ráz a kezében, az első lemezlappal a dörgést imitálja. Vicces, távolságtartó, és mondom, ironikus.

2 Tovább

Meryl Streep Maria Callasszá változik

Meryl Streep már sokszor bizonyította, mekkora átváltozóművész. A vaslédi, a Vogue főszerkesztője, a sztárséf és a szüfrazsettvezér után most újabb nagy nőalakká változik a vásznon: az opera legendás sztárját, Maria Callast fogja alakítani egy HBO-produkcióban.

0 Tovább

Wagner is azt üzente: szeretkezz, ne háborúzz!

Fotók: Művészetek Palotája / Posztós János

Iréne Theorin és Egils Silins

Két dolgot értettem meg az idei Wagner-napokon, A walkür és Az istenek alkonya előadásán. Az egyik, hogy a tetralógia főszereplője nem Siegfried, hanem Brünnhilde. A másik, hogy a Wagneri deklamációt lehet "szépen" is énekelni.

3 Tovább

A BFZ lépcsőzik

A Budapesti Fesztiválzenekar lépcsőzenéje nyitja idén is a Múzeumok Éjszakája programsorozatot. Fischer Iván és zenekara június 21-én, szombaton 18 órakor játszik a Hősök terén, a Szépművészeti Múzeum lépcsőjén.

0 Tovább

figaro

blogavatar

„A zene nem szentimentális szellemidézés, hanem aktív társadalom- és civilizációkritika.” Patricia Kopatchinskaja

Utolsó kommentek