Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Múzeumot kap Renata Tebaldi

Múzeummal és több mint egy éven át tartó programsorozattal emlékezik meg Olaszország a tíz éve elhunyt világhírű szopránról, Renata Tebaldiról.

0 Tovább

Hogy Izrael megmutassa szebbik arcát

Arthur Rubinstein nem igazán szerette a zongoristaversenyeket. Ennek ellenére hozzájárult, hogy az egyiket róla nevezzék el. 40 évvel ezelőtt rendezték meg az első Rubinstein-versenyt Izraelben, amely azóta is a legendás művész szellemiségét követi.

0 Tovább

Kolbászszaga volt a zenének

Mi kell ahhoz, hogy valaki 39 évesen sztárkarmester legyen? Hogy a szárnyai alá vegye Simon Rattle és a néhai Claudio Abbado? Azt mondják, a tehetség csak 50 százalék, az érvényesüléshez kell még 50 százalék plusz. Daniel Harding 100 százalék tehetség, egyszerűen jobb, mint a legjobbak. A Londoni Szimfonikus Zenekarral a minap a Müpában adott koncertet. Schubertet és Mahlert játszottak úgy, ahogy talán még senki sem.

0 Tovább

Ne énekeljenek hájpacnik az operában?

Az operavilág neves képviselői felháborodottan reagáltak arra, hogy az ír mezzoszoprán énekesnő, Tara Erraught múlt szombati szigetországi fellépése kapcsán a kritikusok (egytől egyig férfiak) nem az énekesnő színpadi teljesítményével, hanem testalkatával voltak elfoglalva.

3 Tovább

Ahol a közönség eggyé olvad a művésszel

Sikeres az első évad a Zeneakadémián. Az intézmény alig fél évvel az újranyitás és arculati újrateremtés után a nemzetközi koncertélet meghatározó szereplője: eddig 150 nyilvános, köztük közel 90 saját rendezésű koncertnek adott otthont. Nemzetközi szinten tényként kezelik, hogy Magyarország zenei nagyhatalom. A kérdés, hogyan tudjuk mindezt kamatoztatni. Erről beszélgettünk Szabó Stein Imre kommunikációs igazgatóval a 2014-es évadot meghírdető sajtótájékoztatón. Videó.

0 Tovább

Adócsalással vádolják Montserrat Caballét

A spanyol adóhivatal azzal vádolja a sztárt, hogy 508 ezer euró (több mint 90 millió forint) adó befizetését kerülte el 2010-es jövedelme után azáltal, hogy andorrai lakosként tüntette fel magát, holott mindvégig Barcelonában lakott.

0 Tovább

Egy Mozart-kézirat kalandjai

A náci Németországból csempészte ki Mozart kéziratát egy zsidó zenész. A nemrég megtalált C-dúr kyrie kézirat ma kerül kalapács alá a Sotheby's aukciósháznál.

0 Tovább

Világhírű előadók a Strauss150 Fesztiválon

Richard Strauss hat operáját tűzi műsorra a Magyar Állami Operaház május 25. és június 11. között a német komponista születésének 150. évfordulója alkalmából.

0 Tovább

30 éves a Régi Zenei Napok

2014. június 21. és 28. között Fertődön rendezi meg a Filharmónia Magyarország hazánk első és máig legrangosabb historikus zenei fesztiválját, abban az Eszterházy kastélyban, ahol Joseph Haydn is 20 évig élt és alkotott. Neves, szakmailag elismert külföldi előadóművész-professzorok várják mesterkurzusaikkal a világ minden tájáról érkező zenészeket, a régi zene megszállottjait.

0 Tovább

Jubilál a Kaposfest

Augusztus 13-19. között ötödik alkalommal rendezik meg a Kaposfestet (Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál), amelyen idén is világsztárok lépnek színpadra. A fesztivál művészeti vezetője Kokas Katalin hegedűművész.

0 Tovább

figaro

blogavatar

„A zene nem szentimentális szellemidézés, hanem aktív társadalom- és civilizációkritika.” Patricia Kopatchinskaja

Utolsó kommentek