Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tündekirály tornacipőben

Andreas Scholl / Fotó: Patrick Walter / Decca

Vannak koncertek, melyeket legszívesebben bekereteznék, hogy amikor később rátéved a tekintetem, ismét átélhessem, milyen kiesni az időből. Ilyen volt Andreas Scholl kontratenor, Edin Karamazov lantművész és a Weiner-Szász Kamaraszimfonikusok estje a Budapest Music Centerben, amit most megpróbálok szavakkal berámázni.

0 Tovább

Vigyázat, kobold a színpadon!

Eötvös Péter és Patricia Kopatchinskaja

Egy kobold a színpadon, mezítláb. Érzi a föld energiáit, és most már mi is. Irtózik a szép hangoktól, a reszelősek és a csikorgók a barátai. A barátokat Eötvös Péter szerezte neki. Pontosabban nem neki, hanem a japán Midori Gotónak. Először ő csalogatta elő hegedűjéből ezeket a nem mindennapi hangokat 2013-ban, a Los Angeles-i ősbemutatón. De most csak Patricia Kopatchinskaja számít.

0 Tovább

A cigányok is mi vagyunk

Több ismert hazai művész és alkotó komoly előkészítő munkája nyomán megszületett az első roma sorsjáték, a Somnakaj.

0 Tovább

Ilyen ritmust nem produkált senki

Jean-Philippe Rameau Polümnia ünnepei című operabalettjét nemzetközi és hazai sztárok szólaltatják meg vasárnap, a Művészetek Palotájában.

0 Tovább

Ujjak nélkül is lehet zongorázni

Fotó: K. J. Fogelius

Ujjak nélkül zongorázni? Lehet. Például lábbal. Igaz, ehhez egyelőre Stockholmig kell mennünk, ahol egy metrófeljárónál a lépcsőfokokat zongoraklaviatúrává alakították.

0 Tovább

Öltözzön kékbe!

A Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében a Vígszínházban fellépő uruguayi operaénekes, Erwin Schrott arra kéri április 2-i koncertjének közönségét, hogy egy kék kiegészítő, vagy ruhadarab viselésével csatlakozzanak az autizmus világnapjához.

0 Tovább

Reggeltől estig a Zeneakadémián

A megújult Zeneakadémia épületét mára birtokba vették a hallgatók és a tanárok, a nagy hírű intézmény falai között ismét zajlik az élet. Hogy néz ki a zeneakadémisták egy napja? Mi történik a nagy hírű épületben a hétköznapokon? Visszatér-e a szellemi pezsgés, ami megvolt régen? Ha kíváncsi rá, nézzen bele a videóba!

0 Tovább

A New York Times kedvencei között a Keller Quartet

A Deutsche Schallplattenpreis után a Keller Quartet legutóbbi Ligeti CD-jét a New York Times beválasztotta 2013 legjobb 25 klasszikus zenei felvétele közé. A felvétel amúgy elnyerte a belga CAECILIA PRIX -t, Európa egyik legrégebbi zenei díját is, amit március 14-én adtak át Brüsszelben.

0 Tovább

Mi is sznobok vagyunk, drágám

Zubin Mehta a Bécsi Filharmonikusok élén / Fotó: Kotschy Gábor

Szeretem kihallgatni a közönséget. Minden szünetben körbejárok, és összegyűjtöm a beszélgetések legfinomabb morzsáit. Ez volt eddig a legsikeresebb portyám. Meg kell osztanom az olvasókkal, mit gondolt a publikum a Bécsi Filharmonikusok hangversenyéről Zubin Mehta vezényletével, a Művészetek Palotájában. Műsoron: Brahms: Tragikus nyitány, op. 8; Schönberg: I. kamaraszimfónia, op. 9; Saint-Saëns: III. (c-moll, "Orgona") szimfónia, op. 78.

2 Tovább

Luxushangzást hagytak maguk után

BBC Filharmonikusok / Fotók: Kotschy Gábor

Rossini, Heinz Karl Gruber, Keiko Abe és Dvořák egymás mellett egy estére meglehetősen eklektikus választás, de biztos nem kutyafuttában állították össze a programot a BBC Filharmonikusok, amikor Juanjo Mena karmesterrel az élen és a világklasszis ütőssel, Martin Grubingerrel eljöttek a Budapesti Tavaszi Fesztiválra.

0 Tovább

figaro

blogavatar

„A zene nem szentimentális szellemidézés, hanem aktív társadalom- és civilizációkritika.” Patricia Kopatchinskaja

Utolsó kommentek