Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Váratlanul lelépett a bécsi opera főzeneigazgatója

Franz Welser-Möst

Az intézmény igazgatójával való művészi nézetkülönbségek miatt távozik a híres Bécsi Állami Operaháztól Franz Welser-Möst főzeneigazgató alig néhány nappal a 2014/2015-ös évad kezdete után.

0 Tovább

Oscar-díjat kapott a Zeneakadémia

A Zeneakadémia arculata 2014-ben elnyerte a design Oscar-díjnak is nevezett Red Dot Awardot. Az új intézményi imázs több mint hétezer pályázat közül nyerte el a 24 tagú nemzetközi zsűri tetszését. Szabó Stein Imre kommunikációs igazgatóval beszélgettünk.

1 Tovább

A Király utcában épül a berlini fal

Msztyiszlav Rosztropovics, a csellókirály

A Budapesti Fesztiválzenekar falat épít, hogy aztán lebonthassa. A történelmi gesztussal a csellistakirályra, Rosztropovicsra is emlékezik.

0 Tovább

Fischer Iván: Nagy szükségünk van Európára

A Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) és a Művészetek Palotája (Müpa) másodszor rendezi meg közösen a Bridging Europe - Európai Hidak művészeti fesztivált szeptember 10 és 16. között, ahol ezúttal a német kultúra kerül reflektorfénybe. Egy fesztivál, ahol egyszerre találkozhat Brahms és Tony Lakatos zenéjével.

0 Tovább

Placido Domingo is bevállalta a jeges vizet

A 73 éves spanyol sztártenor a Forma 1 pilótájától, Fernando Alonsótól fogadta el a kihívást. Ő pedig Anna Netrebko szopránénekesnek, illetve Lang Lang zongoraművésznek adná tovább a jeges vízzel teli stafétát. Videó.

0 Tovább

Bachra táncolnak az elefántok

A wisconsini Madison Szimfonikus Zenekar hegedűművésze, Eleanor Bartsch egy szombat este Bachot játszott a Circus World Museum Baraboo két lakójának, Kellynek és Violának.

2 Tovább

A Schindler listájával a szélsőjobboldal ellen

A Schindler listája főcímzenéjével fogadták a szélsőjobboldali nagygyűlés résztvevőit kedden a közép-svédországi Norrköping városban.

1 Tovább

Komolyzene is lesz a magyar dal napján

Hetedszer rendezik meg a magyar dal napját. A Presser Gábor kezdeményezésére született országos rendezvényen szeptember 14-én kilenc település, valamint a főváros 33 színpadán mintegy kétezer fellépő vesz részt.

1 Tovább

Mit tehet a sztártenor, ha elveszíti a hangját?

Könyvmoly, karikaturista, operarendező, családapa, bohócdoktor, komikus és pillanatnyilag az egyik legismertebb tenorista. Rolando Villazón az idén két meglepetéssel állt elő: egy Mozart-albummal a zeneszerző kevésbé ismert áriáival, és egy regénnyel, amely a Malabares (Zsonglőrök) címet viseli.

0 Tovább

Utálja az operát? Ezt hallgassa meg!

Ha van ária, amely annak is ismerős, aki még sosem hallott operát, az a Lascia ch'io pianga Händel mester tollából. Bemutatjuk a világ leghíresebb áriáit. Íme sorozatunk első része.

4 Tovább

figaro

blogavatar

„A zene nem szentimentális szellemidézés, hanem aktív társadalom- és civilizációkritika.” Patricia Kopatchinskaja

Utolsó kommentek