Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Elbocsátották a római operaház teljes zenekarát

Riccardo Muti karmester minapi távozása után az olasz főváros operaházának teljes zenekarát és kórusát elbocsátották, jelentette be a római főpolgármester csütörtökön.

0 Tovább

Baráti Kristóf az Év Fiatal Művésze

Baráti Kristóf hegedűművész kapta az "Év Fiatal Művésze" díjat a bajorországi Bad Wörishofenben rendezett "Nemzetek Fesztiválján".

0 Tovább

Ne azért, mert a nagy Johann Sebastian fia vagyok

Carl Philipp Emanuel Bach

Október második hétvégéje a háromszáz éve született Carl Philipp Emanuel Bachról fog szólni a Zeneakadémián. Spányi Miklós és a Concerto Armonico Budapest művészei három koncertet szentelnek Johann Sebastian legnagyobb karriert befutott fiának, aki ez alkalomból adott exkluzív interjút.

0 Tovább

Meg se kell érinteni, a hangja rendkívüli

A theremint 1919-ben találta fel Léon Theremin orosz fizikus. Ez az első olyan hangszer, amit pusztán gesztusokkal lehet megszólaltatni, anélkül, hogy a zenész magát a hangszert megérintené.

0 Tovább

Ez állati ütős lesz

A budapesti Amadinda és a tajvani Ju Percussion Group több magyarországi bemutatót ígérő estje megidézi a Távol-Keletet, a Kolumbusz előtti Dél-Amerikát és egy orosz falusi lakodalmat. Mindezek előtt pedig megszólal egy futurista-kubista filmzene a Müpában.

0 Tovább

Don Carlos lelépett, de az előadást megtartották

Gondok támadtak a címszereplőt alakító Roberto Alagna hangjával Verdi Don Carlos című operájának előadásán csütörtök este Bécsben. Alagna viszonylag jól kezdett, majd egyre bizonytalanabbá vált a hangja, végül jóval az előadás vége előtt, a második Eboli-ária után bedobta a törölközőt.

0 Tovább

Meghalt Christopher Hogwood

Christopher Hogwood szerette a hasonlatokat. Szerinte Haydn olyan volt, mint egy sztárszakács. Ha a tévében láthatnánk munka közben, leesne az állunk, micsoda fogást produkál néhány egyszerű alapanyagból pár perc alatt. A brit csembalós, karmester, zenetudós tegnap hunyt el cambridge-i otthonában. 73 évet élt.

1 Tovább

Először mutatták be Dvořák 150 éves operáját

Az Alfréd című opera Wagner szellemében írt, nehéz zenemű. Hallgasson bele!

0 Tovább

Magyar szopráné a Grand Prix

Vörös Szilvia

A tizenegy döntőbe jutott közül az egyetlen magyar, Vörös Szilvia nyerte el az I. Nemzetközi Marton Éva Énekverseny Nagydíját.

2 Tovább

Jonas Kaufmanné a legjobb szólólemez

Jonas Kaufmann

Az 1977 óta minden évben odaítélt Gramophone-díjak az elmúlt 12 hónap komolyzenei lemeztermésének legjobbjait, illetve a kiemelkedő egyéni teljesítményeket ismeri el számos kategóriában.

0 Tovább

figaro

blogavatar

„A zene nem szentimentális szellemidézés, hanem aktív társadalom- és civilizációkritika.” Patricia Kopatchinskaja

Utolsó kommentek