Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Elég volt a matematikus karmesterekből

Antonio Pappano

A Covent Garden zeneigazgatójának, Antonio Pappanónak elege van a "matematikus karmesterekből", akik a precizitás oltárán feláldozzák a modern művek szellemiségét.

0 Tovább

Színházat kell csinálni az irodalomból

Karafiáth Orsolya (Fotó: Neményi Márton)

Grecsó Krisztián mindig azt gondolta, hogy színházat kell csinálni az irodalomból. Karafiáth Orsolya szereti az olyan rendezvényeket, amelyeket kiegészít sok más műfaj, különösen kedvére való, ha színészek mondják az írók szövegeit, hiszen nem minden író született előadó. A Literáriumban minden szerző álma valóra válik.

0 Tovább

Promenáddal indult a 35. Budapesti Tavaszi Fesztivál

Promenáddal indult a 35. Budapesti Tavaszi Fesztivál. Idén 17 napon keresztül, 43 helyszínen zajlanak az események, a látogatók 170 program közül válogathatnak.

0 Tovább

Lemosta a zenekart a színpadról

Az egész vasárnapot a Zeneakadémián töltöttük. A barátom meg én. Mozart-zongoraversenyeket hallgattunk Keller András, a Concerto Budapest és Ránki Dezső tolmácsolásában. Hármat délelőtt, hármat este. Aztán megbeszéltük.

4 Tovább

Inkább a hazámat árulom el, mint a szerelmemet

A világsztár dél-afrikai tenorista, Johan Botha ugrik be Radames szerepébe a Budapesti Tavaszi Fesztivál Aida előadásain, miután Fabio Sartori betegség miatt kénytelen volt lemondani fellépéseit. Mohácsi Jánossal, a darab rendezőjével beszélgettünk. Videó.

0 Tovább

Vashegyi György bevállalta

Nagy fába vágta a fejszéjét Vashegyi György. Zeneakadémistákkal adja elő Händel talán legszebb, legnehezebb oratóriumát.

0 Tovább

Fischer Ivánt kitüntették Abu-Dzabiban

Plaido Domingo, Gustavo Dudamel és Quincy Jones után idén Fischer Iván kapta meg életművéért az Abu-Dzabi Fesztivál művészeti díját.

1 Tovább

Baráti Kristóf és Várdai István a Kaposfest új vezetője

Baráti Kristóf

A következő négy évben Baráti Kristóf hegedű- és Várdai István csellóművész irányítja művészeti vezetőként a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivált, a Kaposfestet, amelyen új zenészkör fog fellépni, közölték a fesztivál szervezői hétfőn.

1 Tovább

Eperjes Károly az Operában rendez

Húsvét alkalmával Bach János-passiójával áldoz a szakralitás oltárán az Opera. Április 2-án Eperjes Károly rendezésében mutatják be az oratóriumot.

0 Tovább

Mi van Gustavo Dudamellel?

Gustavo Dudamel 2022-ig a Los Angeles-i Filharmonikusok vezető karmestere marad. Ugyanis eredetileg 2019-ig szóló szerződését három évvel meghosszabbították.

0 Tovább

figaro

blogavatar

„A zene nem szentimentális szellemidézés, hanem aktív társadalom- és civilizációkritika.” Patricia Kopatchinskaja

Utolsó kommentek