Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Húszmilliárdból újul meg az Opera

20 milliárd forintból építenek európai infrastruktúrát a magyar Opera köré, olvassuk a Napi Gazdaság csütörtöki számában. Ahhoz, hogy a Magyar Állami Operaház művészi és technikai szinten is felkerülhessen az európai térképre, még több beruházásra, ehhez pedig állami támogatásra van szükség. Sőt, a jegyárak is emelkedni fognak, olvasható a főigazgatóval, Ókovács Szilveszterrel készített interjúban.

0 Tovább

Két operaénekes is az áldozatok között

Az énekesek Wagner Siegfried című operájában énekeltek a barcelonai operaházban, és a vendégszereplés után a Germanwings Barcelonából Düsseldorfba tartó járatával akartak hazatérni.

0 Tovább

Még az operaházakat is felgyújtotta volna

Fotó: DIETER NAGL/AFP

Fiatalon szélsőséges nézeteket vallott, a múlt eltörlésére, az operaházak felégetésére, a Mona Lisa elpusztítására szólított fel. Zeneszerzőként és karmesterként a 20. század második felének zenéjére kevesen voltak olyan nagy hatással, mint Pierre Boulez.

0 Tovább

Elüldözte közönségét a világhírű zongorista

Fotó: D. Matvejev

A koncertnek vége, vastaps és hangos ováció. A mester belekezd szokásos maratoni ráadáskoncertjébe. A közönség menekül. Szokolov a Müpában.

3 Tovább

Ő a világ legszebb hangú tenorja


Recanati, ez az Adriai-tenger partján fekvő kedves kis városka két nagy művészt adott a világnak: Giacomo Leopardit, a pesszimizmus költőjét és Beniamino Giglit, a világ legszebb hangú tenorját. 125 éve született a tenorkirály.

4 Tovább

Gyilkos kezei voltak Szvjatoszlav Richternek

Az ismeretlen zongorista csak félig töltötte meg a Zeneakadémia nagytermét, a szünetben azonban a nézők körbetelefonálták a várost, hogy aki tud, jöjjön, mert zseni koncertezik. A koncert végén egy gombostűt sem lehetett volna leejteni a teremben. A zsenit Szvjatoszlav Richternek hívták. Száz éve született a múlt század egyik legnagyobb zongoravirtuóza.

0 Tovább

Bach-virrasztás babzsákon a Müpában

A Müpa huszonnégy órás "Bach-virrasztást" tart. Március 21-én lesz 330 éve, hogy megszületett a barokk zene legjelentősebb hatású komponistája, Johann Sebastian Bach.

0 Tovább

Aranylemez lett Rost Andrea áriaalbuma

Rost Andrea átveszi az aranylemezt

​A Colours egy év alatt több mint 2000 példányban kelt el.

0 Tovább

Nem hiphop szól az aluljáróban

Dale Henderson, az ötletgazda

Utcazenéléssel ünneplik Johann Sebastian Bach születésének 330. évfordulóját szombaton Budapest belvárosában a Bach in the Subways (Bach az aluljárókban) nevű mozgalomhoz csatlakozva.

0 Tovább

Hogyan lesz több zene kevesebb pénzből?

Hogyan lesz több zene kevesebb pénzből? Ezzel a címmel március 11-én a Zeneakadémián tart előadást Norman Lebrecht neves angol zenei szakíró.

1 Tovább

figaro

blogavatar

„A zene nem szentimentális szellemidézés, hanem aktív társadalom- és civilizációkritika.” Patricia Kopatchinskaja

Utolsó kommentek