Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Titkolóznak a Berlini Filharmonikusok

Simon Rattle és a Berlini Filharmonikusok

Csaknem a pápaválasztáséhoz hasonló titkolózás és izgalom közepette választja meg új vezetőjét a Berlini Filharmonikus Zenekar, a világ egyik legjobb komolyzenei együttese.

0 Tovább

Rangos nemzetközi díjat kapott Kurtág György

Kurtág György (Fotó: Filharmonia.hu)

A Zeneakadémia, illetve a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia jelölése alapján ítélték Kurtág Györgynek a BBVA Foundation Frontiers of Knowledge Award (A Tudás Határai) elnevezésű díjat kortárs zene kategóriában.

0 Tovább

Mit művelnek Bartókkal?

Takács-kvartett (fotó: Keith Saunders)

Csak egyszer hallható a Muzsikás és a Takács-kvartett világhírű Bartók-koncertje.

0 Tovább

New Yorkban imádják Fischer Ivánt

(A kép illusztráció, egy másik előadásból van)

New Yorkban, Washingtonban, West Palm Beachen és San Franciscóban is teltházas koncerttermeket és állva tomboló közönséget hagyott maga után a Budapesti Fesztiválzenekar amerikai turnéja során, ahol kevesebb mint két hét alatt összesen hét hangversenyt adott.

7 Tovább

Hangos ovációval ünnepelték Amerikában a magyar virtuózt

Lebilincselőnek, rendkívülinek és erőteljesnek nevezte Baráti Kristóf szólóhegedű-koncertjét a The Washington Post, amelyet a washingtoni The Phillips Collection hangversenytermében adott.

1 Tovább

Holokauszt-emlékkoncert az Operában

A holokauszt áldozatainak emlékére rendez koncertet január végén a Magyar Állami Operaház.

1 Tovább

Várjon Dénes a világ egyik legkelendőbb zongoristája

Várjon Dénes

Az osztrák Die Presse érdekes ranglistát közölt a klasszikus zene 2014-es legjeiről, melyet eredetileg a bachtrack.com állított össze. Kiderült, hogy ki volt tavaly a legnépszerűbb karmester, melyik a legtöbbet játszott zenemű, a legnépszerűbb opera, ki volt a legtöbbet játszott zeneszerző, a legkeresettebb zongorista vagy hegedűs.

0 Tovább

Budapestre jön a Sanghaji Kínai Zenekar

A Sanghaji Kínai Zenekar Amszterdam, Bécs, Berlin és Peking hangversenytermei után érkezik Budapestre január 26-án, a legfontosabb kínai ünnep, a holdújév alkalmából. Az együttes habkönnyű koncertet ad a Müpában a híres karmester, Vang Fu-csien vezényletével.

0 Tovább

Orbán Viktor is A teremtéssel indította az új évet

Purcell kórus (Fotók: Posztós János / Művészetek Palotája)

Nekünk is van újévi koncertünk, nem csak a bécsieknek. Fischer Ádám 2008-ban teremtette meg a hagyományt a Müpában. Pár év kihagyás után most megint ő állt a karmesteri pulpituson. Osztrák-Magyar Haydn Zenekara élén A teremtéssel nyitotta meg a 2015-ös esztendőt.

0 Tovább

Semmi bajom egy szakállas Máriával

Vashegyi György maga mondja, hogy Gardiner köpönyegéből bújt elő. Az élménybeszámoló kritikusnak nincs könnyebb dolga, mint szembesíteni a tanítványt a mesterével.

0 Tovább

figaro

blogavatar

„A zene nem szentimentális szellemidézés, hanem aktív társadalom- és civilizációkritika.” Patricia Kopatchinskaja

Utolsó kommentek