Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Zenés kóstolót ad a Fesztiválzenekar

Június 7-én vasárnap különleges eseményen várja a Millenáris Parkba a zenebarát családokat a New York Times által a világ legjobb zenekarának nevezett Budapesti Fesztiválzenekar. A szervezők a család minden tagjának izgalmas programokat kínálnak: lesz Hangszerkóstoló, Kakaókoncert, Aki igent mond címmel ifjúsági opera, de zenehallgató sarok és film-workshop is szerepel a kínálatban.

0 Tovább

​Bach írta az első űrzenét

Jordi Savall (Fotók: Tuba Zoltán / Zeneakadémia)

Jordi Savall népszerű Magyarországon, legutóbbi koncertjén sem maradt üresen szék a Zeneakadémia Nagytermében. Pedig necces vállalkozásnak tűnt, hogy mindössze hét hangszer hangjának kell megtöltenie a teret. Ráadásul a jó öreg Bach egy olyan művével, amely zenésznek és laikusnak egyaránt nagy falat.

0 Tovább

A Fesztiválzenekar életre kelti a zsinagógákat

Állva tapsoló közönség egy kis erdélyi falu templomában, egy idősotthon lakójának első klasszikus zenei élménye, sérült gyerekek terápiája, így húzhatná meg a most zárult Közösségi Hét mérlegét a Budapesti Fesztiválzenekar.

0 Tovább

Jubileumi év a Zeneakadémián

Tö​retlenül folytatódik a Zeneakadémia 2013-ban újrakezdett, világszínvonalú koncertéletének története.

0 Tovább

Lemosta a zenekart a színpadról

Az egész vasárnapot a Zeneakadémián töltöttük. A barátom meg én. Mozart-zongoraversenyeket hallgattunk Keller András, a Concerto Budapest és Ránki Dezső tolmácsolásában. Hármat délelőtt, hármat este. Aztán megbeszéltük.

4 Tovább

Titkolóznak a Berlini Filharmonikusok

Simon Rattle és a Berlini Filharmonikusok

Csaknem a pápaválasztáséhoz hasonló titkolózás és izgalom közepette választja meg új vezetőjét a Berlini Filharmonikus Zenekar, a világ egyik legjobb komolyzenei együttese.

0 Tovább

New Yorkban imádják Fischer Ivánt

(A kép illusztráció, egy másik előadásból van)

New Yorkban, Washingtonban, West Palm Beachen és San Franciscóban is teltházas koncerttermeket és állva tomboló közönséget hagyott maga után a Budapesti Fesztiválzenekar amerikai turnéja során, ahol kevesebb mint két hét alatt összesen hét hangversenyt adott.

7 Tovább

Budapestre jön a Sanghaji Kínai Zenekar

A Sanghaji Kínai Zenekar Amszterdam, Bécs, Berlin és Peking hangversenytermei után érkezik Budapestre január 26-án, a legfontosabb kínai ünnep, a holdújév alkalmából. Az együttes habkönnyű koncertet ad a Müpában a híres karmester, Vang Fu-csien vezényletével.

0 Tovább

Semmi bajom egy szakállas Máriával

Vashegyi György maga mondja, hogy Gardiner köpönyegéből bújt elő. Az élménybeszámoló kritikusnak nincs könnyebb dolga, mint szembesíteni a tanítványt a mesterével.

0 Tovább

Klipet forgat a Zeneakadémia, ön is szerepelhet benne

Formabontó, kreatív koncepció alapján forgat image klipet december 8-án a Zeneakadémia stábja. A korábbi kisfilmeket is rendező Géczy Dávid irányításával professzionális, a trükk-effektek terén is otthonosan mozgó csapat valósít meg.

0 Tovább

figaro

blogavatar

„A zene nem szentimentális szellemidézés, hanem aktív társadalom- és civilizációkritika.” Patricia Kopatchinskaja

Utolsó kommentek