Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Sztrájk az Operaházban

Sztrájkfelhívást tett közzé szombat estére, Verdi Falstaffjának bemutatójára az Operaházi Dolgozók Független Szakszervezete (ODFSZ). (Az Operaház azóta közleményt adott ki arról, hogy a bemutatót megtartja.)

0 Tovább

Bellini-kéziratot találtak

Vincenzo Bellini A kalóz című operája egy részletének vázlatára bukkant dokumentumai között a Spanyol Nemzeti Könyvtár (BNE), amely szerdán számolt be a felfedezésről.

0 Tovább

A vonósnégyes nem lejárt lemez

Bartókot játszott a csupa fiatalból álló Kelemen Kvartett a Szimpla kertben. A flashmobnak egyetlen célja volt, bebizonyítani, hogy a magas kultúra elit műfaja, a vonósnégyes élő zene és képes olyan hangulatot teremteni, mint egy jazzkoncert. Nézze meg videónkat!

0 Tovább

Ezer muzsikust a biztos haláltól



Menekültek zenekara (Orchestra of Exiles) címmel Josh Aronson dokumentumfilmjét mutatja be csütörtökön este a Mensch Nemzetközi Alapítvány az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

0 Tovább

Miszlikre klopfolja a dallamot

A színpadon jóval fiatalabbnak látszik a koránál. Kicsit félszeg, kicsit tétova, mint akinek idegen földrész minden, ami nem zongora. Olyan éhesen veti magát a billentyűkre, mint akinek elvonási tünetei vannak, mintha nem gyakorolna legalább tíz órát naponta, két éves kora óta. Tegnap este Jevgenyij Kiszin töltötte meg sűrűn a Müpa széksorait.

2 Tovább

Elárverezik a Titanic-hegedűt

A különleges hangszer szerdától október 13-ig látható a Titanic Belfast múzeumban. Ezt követően a hegedűt a délnyugat-angliai Wiltshire-ben elárverezik - közölte az intézmény.

0 Tovább

Dvořákot receptre

Dvořák Requiemje után vasárnap este a mester zenekari műveivel folytatódott a koncertsorozat az Európai Hidak Fesztiválján a Müpában. Az idén harminc éves BFZ, élén Fischer Ivánnal a cseh szerző érzelmi kalandparkján biztosító kötél nélkül vezette végig hallgatóságát.

0 Tovább

Operamesék a Puskin moziban

Szerda estétől december közepéig még három alkalommal vetítenek operafilmeket a budapesti Olasz Kultúrintézet, a Rada Film és a Puskin mozi közös szervezésében.

0 Tovább

Pogány Requiem

A Budapesti Fesztiválzenekar és a MÜPA európai országokat bemutató fesztiválján elsőként a csehek kerültek rivaldafénybe. Fischer Iván Dvořák Requiemjét (Op.89) dirigálta az elmúlt két estén. A pénteki koncert margójára: tökéletes előadás, tökéletlen élmény.

0 Tovább

Felújítják Wagner szentélyét

Aláírták a bayreuthi Festspielhaus 30 millió euró értékű (9 milliárd forint) felújításának finanszírozási szerződését. A munkálatok várhatóan 2021-ig tartanak.

0 Tovább

figaro

blogavatar

„A zene nem szentimentális szellemidézés, hanem aktív társadalom- és civilizációkritika.” Patricia Kopatchinskaja

Utolsó kommentek