Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Barokk zene 250 ezer watton

Jean-Christophe Spinosi karmester és hegedűművész egy személyben. Barokk specialistaként tartják számon, pedig Mozartot, Rossinit, sőt Ravelt és Sosztakovicsot is eredeti módon szólaltatja meg. Portré.

1 Tovább

Kivel helyettesíthetnénk Abbadót?

Claudio Abbado 2004-ben alapította különböző nemzetiségű fiatal zenészek nevelésére szakosodott együttesét, az Orchestra Mozartot. A bolognai zenekar súlyos anyagi nehézségekkel küzd, kényszerpihenőt kell tartania - tudatta az MTI.

0 Tovább

Ezeket az operákat nézzük 2014-ben

Úgy tűnik, Verdit jobban megviselte a magunk mögött hagyott jubileumi év, mint Wagnert. A következő hónapokban alig akad nemzetközi érdeklődésre számot tartó Verdi-bemutató, miközben Wagner operái továbbra is jelen lesznek a legjelentősebb színpadokon. Idén Richard Strauss jubilál, születésének 150. évfordulóját ünnepli az operavilág. Egy kis kóstoló a 2014-ben várható európai operapremierekből.

0 Tovább

Így parodizálják a barokkista szupersztárt

Egy tehetséges koreai-amerikai kontratenor, Kangmin Justin Kim korunk legnagyobb barokk specialista énekesét, Cecilia Bartolit parodizálja. Minden a helyén van, az énekesnő jellegzetes hajdobálása, hangakrobatikáját kísérő jellegzetes mozdulatsora, mimikája. Ha Bartoli látja, remélhetőleg értékeli a minden tekintetben művészi paródiát.

0 Tovább

Úgy vezényelt, mint aki gombot varr fel

Fotók:Kotschy Gábor / Müpa

A Müpában hagyománnyá váltak a január 1-i újévi koncertek. Idén Haydn oratóriumát, Az évszakokat szólaltatta meg az Orfeo Zenakar és a Purcell Kórus. A karmesteri dobogón a régizene egyik nagy ikonja, René Jacobs állt.

1 Tovább

Ezekkel a zenékkel indítsa az új évet!

A kontratenor, aki a falzettet is elrontja, az öreg karmester, akiben még van szufla, a szimfónia, amelyet Benedek pápa születésnapján játszottak, az elengedhetetlen Strauss és Haydn, továbbá a Dallas főcíme és zenék, amelyeket egyáltalán nem érdemes komolyan venni. Tíz klasszikus zene, hogy könnyebben induljon az év.

1 Tovább

Schiff András hiányolja a civil kurázsit

Schiff András a minap koncerttel ünnepelte 60. születésnapját a londoni Wigmore Hallban. A BBC Világszolgálata ez alkalomból interjút közölt a Londonban élő Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművésszel, aki kijelentette, még magánszemélyként sem teszi be a lábát Magyarországra.

2 Tovább

Nemzetközi Marton Éva Énekverseny 2014

A copfos, ferencvárosi lányka elindul a Mester utcai zeneiskolába, besétál, és beiratkozik zongorára.Így kezdődött Marton Éva zenei pályafutása. A Zeneakadémia nemrég meghirdette a művésznő nevével fémjelzett I. Nemzetközi Énekversenyt.

3 Tovább

Megfogadtam, hogy nem leszek áldozat

Fotók: Nánási Pál

Arra kérte első férjét, hogy ha cikinek érzi a hangját a színpadon, lője le. Rost Andrea azon kevesek egyike, aki úgy tudott nemzetközi karriert felépíteni, hogy közben nem darálta be az operaipar. Mindig volt türelme kivárni, míg megérik egy szerepre. Puccini Pillangókisasszonyát nála érzékenyebben jelenleg senki nem tolmácsolja egész Európában, pedig csak most debütált vele az Operaházban. Az énekesnő mostanában többet lép fel itthon, így tudtunk vele beszélgetni. Szerinte a budapesti Operaház nincs fent a nemzetközi térképen, a buddhizmus pedig nem fosztotta meg katolikus hitétől.

2 Tovább

A karácsonyt ne a bazárban keressük

A jó zene lényegesen hatásosabban ringat ünnepi hangulatba, mint egy alapos bevásárlás. És a két ünnep közötti tespedésből is képes bennünket katapultálni. Összegyűjtöttünk 10 karácsonyi és két ünnep közötti klasszikus zenei koncertet, amit nem érdemes kihagyni.

0 Tovább

figaro

blogavatar

„A zene nem szentimentális szellemidézés, hanem aktív társadalom- és civilizációkritika.” Patricia Kopatchinskaja

Utolsó kommentek